woensdag 27 juni 2012

Solden shoppen & how to survive it

Zondag start het soldenseizoen weer. In bepaalde kringen wordt hier nogal neerbuigend over gedaan, ik ben echter een echte soldenshopper. You've got to love a bargain!

Nu, gaan shoppen tijdens de solden, het is niet altijd een pretje. Ellebogenwerk, in een andere winkel hetgene wat je juist gekocht hebt toch lager geprijsd zien, een man meesleuren die nog liever een full body wax laat zetten op dat moment, ...

Hierbij enkele tips van een soldenshopper met ervaring, om toch het maximum uit die koopjes te halen.Be prepared!
Ga nooit zomaar op de wilde boef solden doen. Doe op vrijdag en zaterdag alvast de grote ketens aan, kies wat je echt wil en pas! Weet waar alles hangt en vooral: wees kritisch. Heb je die schoenen echt nodig, past het bij je garderobe, is het geen modekleur of -model dat je na een maand of twee toch niet meer zal dragen?

Go for comfort
Ga op stap in comfortabele schoenen, een broek en een truitje die je gemakkelijk aan en uit kan doen. Neem eventueel een rugzak mee met je favoriete paar hakken, zodat je kan zien of de broek netjes valt, of de rok of het kleedje mooi past bij wat je al hebt, ... Een flesje water is ook geen overbodige luxe!

They boyfriend
Of iemand anders die niet zelf wil shoppen, kan je slim inzetten. Installeer hem/haar op een terras, zodat je daar je aankopen kan droppen. Hij moet niet mee op pad, en jij moet niet sleuren met je spullen!

Go get it
Zie dat je 5 minuten voor openingstijd voor je lievelings keten staat, genre H&M, Zara, Mango, New Look, ... Zo ben je als eerste binnen, en hoef je niet te lang aan te schuiven aan de kassa. Passen hoeft niet meer, want hey, dat heb je natuurlijk al de dag voordien gedaan!

Blink blink
Last but not least: laat je niet verleiden door een koopje, als je er niet helemaal tevreden van bent. Je zal die rok niet herstellen, die broek verkorten of  andere knopen aan dat vestje zetten. En als de schoenen niet helemaal goed zitten, doe je ze toch niet aan!

Laat je niet ontmoedigen, en ga voor goud!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten