maandag 16 mei 2016

Demak'Up Detox Water Challenge

Demakup Detox Water Challenge

Uit onderzoek blijkt dat 73% van de Belgische vrouwen hun gezicht enkel met water reinigt. Say what? Dat begrijp ik niet. Als je make-up gebruikt, of buiten komt, moet je 's avonds maar eens met een nat wattenschijfje over je gezicht gaan. Het is serieus schrikken als je ziet wat er allemaal af komt!


Tegenwoordig heb je ook zoveel keuze om je gezicht te reinigen. Wie nu enkel water gebruikt, kan dat gerust inruilen voor een miscellair water of reinigingsdoekje. Af en toe een scrub of maskertje dat niet veel extra tijd kost, moet ook kunnen. En als je dat masker zelf kan maken, maakt het toch net iets leuker! Demak'Up ontwikkelde de Detox Water Challenge omdat water belangrijk is voor de binnen- en buitenkant van ons lichaam.

Dat we water moeten drinken, weten we allemaal wel. Twee liter water op een dag is aangewezen voor volwassen vrouwen. Als ik in mijn omgeving kijk, zie ik dat veel vrouwen dat niet halen. (mannen trouwens ook niet)

Demakup Detox Water Challenge

Waarom dus niet je water pimpen en drinken uit een leuk glaasje? Als je thuis bent kan je voor een grote kan kiezen (Hema of Bol helpen je) al dan niet met tap, maar op het werk/school/onderweg is dat minder handig. Kies voor een groot glas, met een vrolijk rietje. (Again, Hema, Flying Tiger of Action hebben er mooie.) Vul het met water en pimp het met stukken fruit of kruiden. Je kan eventueel ijsblokjes of diepvriesfruit toevoegen.

http://missoliviasworld.blogspot.be/2016/03/doosjevol-handig-van-ah.html

Het fruit moet je zeker niet weg gooien! Je kan het gebruiken om een masker te maken. De blauwe bessen en frambozen meng je met twee eetlepels yoghurt en twee eetlepels honing (neem aub echt honing, er is zeker een imker in je buurt of anders in de biowinkel). Plet de bessen, meng met de rest en breng het op een gereinigd gezicht aan. Even laten inwerken en verwijder het daarna met wattenschijfjes en spoel na met lauw water.

Ga je samen met mij de Demak'Up Detox Water Challenge aan? Vanaf 23 mei krijg je elke dag op hun website een tip voor je verzorging en om je water te pimpen. Je kan je ook aanmelden via facebook, als je dat handiger vindt. De uitdaging duurt tien dagen, dat moet lukken! Doe je mee met mij?

9 opmerkingen:

 1. Wist niet dat er zo'n challenge bestond! Eigenlijk wel een goed concept! Ik drink zelf eigenlijk te weinig! Goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe je dan mee? Tien dagen is te doen, en wie weet kweek je wel een nieuwe gewoonte daarna?

   Verwijderen
 2. Ik doe mee en ik voorspel dat ik dat haal ook nog :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is nu eens een goede uitdaging! Ik doe mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe mee! Ben ik al direct een dag achter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lap. Wie heeft er 'zomaar' twee eetlepels granaatappel voor me? #demotiverend #dag1 #falsestart

   Verwijderen
  2. Ik veronderstel dat je gisteren toch water gedronken hebt? Dat telt sowieso mee :) En die recepten zouden inderdaad wat vroeger online moeten staan, zodat je de ingrediënten in huis kunt halen.

   Verwijderen