donderdag 18 oktober 2012

Ruik ik daar iets?

Geuren en ik, 't is geen gemakkelijke combinatie. Zo vind ik niet zo snel een parfum echt lekker ruiken of goed bij mij passen. De parfum die ik dus al jaren gebruik, is Envy Me van Gucci.

copyright Parfum Royal


Geurnoot van Gucci Envy Me: Bloemig
Aroma's: pioenroos, waterjasmijn, roze peper, lychee, granaatappel, ananas, sandelhout, teakhout, muskus, sering en witte thee.
Een perfecte geur voor onverschrokken jonge vrouwen.
Deze sprankelende, vrouwelijke geur heeft een zachte, zoete frisheid van o.a. pioenroos en waterjasmijn.

Ik heb nog wel geprobeerd een ander parfum te vinden, want dit is best prijzig. In mijn kast staat dus ook nog een ander roze flesje: Eau d'Issey florale. Maar na een tijdje ruikt dit toch ook niet meer zoals ik het graag heb.

Er zijn natuurlijk nog genoeg geuren waar ik iets mee heb: vers gemaaid gras, verse koffie, pas gebakken brood, regen tijdens een hete dag, ... Maar die dingen vangen zich niet in een fles, en hoe zou dat ruiken op iemands lichaam? Gaan mensen met hooikoorts dan spontaan niezen als ik ruik naar gras?

Langs de andere kant kan ik totaal onpasselijk worden van bepaalde geuren. Ik word mottig van het populaire mannenparfum Fahrenheit. Yuk. Echt misselijk kan ik daar van zijn. Of van de parfum van een ex-collega, die zich marineerde in Hermes. Ik kon zo zeggen of zij ergens was geweest op kantoor. En als dat aan tafel was, had ik ineens gedaan met eten. (note to self: dieettip)

Maar met eten heb ik dat soms ook: als het aan mij ligt komt er nooit een potje balletjes in tomatensaus voor op de boterham op tafel. Ik heb dan ook onmiddellijk gedaan met eten. Dat is zo scherp, zurig, pikant. Terwijl ik wel graag pikant eet. Maar dat? No thank you siree!

Ik stap regelmatig een winkel binnen om eens aan wat geurtjes te proberen. Maar zelden vind ik het goed genoeg om op mijn arm te doen. Dus blijf ik trouw. Envy Me!

2 opmerkingen:

 1. Yup, ik ook. Zoals L'eau d'Issey Florale, die heb ik ook. En verder heb ik precies altijd een voorkeur voor rozig getinte geurtjes:
  - Jeanne (Lanvin)
  - Eclat d'Arpège (Lanvin)
  - Glow (J.Lo) (Ja, écht)

  De enige kleurloze geur in mijn kast is Pure White Linen van Estee Lauder.

  Ik weet-e-kik ook ni hoe-da-da gekomen is...

  BeantwoordenVerwijderen