donderdag 17 september 2015

So this yoga thing...

bron: pixabay
Bang on trend, ik weet het. En je zal het misschien niet geloven, maar ik wou al langer aan de yoga. Maar zoals dat gaat, was er altijd wel iets. Ofwel was het seizoen al te lang gestart, en kon instappen niet meer. Ofwel moest ik naar het Zuid in Antwerpen, qua bereikbaarheid vanwaar ik woon ook niet echt denderend. Ofwel voelde ik mij niet comfortabel bij de studio (te trendy, niet de juiste maten, laat staan de juiste kledij) en het is toch de bedoeling dat ik mij kan ontspannen tijdens de les. En ook: die lessen zijn dikwijls op dinsdag om 20u. Laat dat nu net de dag en het tijdstip zijn dat onmogelijk is voor mij, tenzij ik elke week een babysit vraag.

Maar dus, met dit nieuwe schooljaar, doe ik van yoga. Op twee locaties dan nog, en twee verschillende soorten yoga. Ik volg Yin yoga bij Linkeryoga, waar ik les krijg van Nina De Man herself. Yin yoga bestaat uit een aantal grondoefeningen, die we ongeveer drie minuten moeten aanhouden. Easy peasy? Niet echt. Bij sommige oefeningen bezoek ik echt mijn grenzen, en bij één oefening moet ik afhaken. Het is niet intensief zoals cardiotraining, maar wel intensief in de zin van wat kan mijn lichaam aan en hoe ga ik een stapje verder maar niet er over.

De andere yoga die ik volg is integrale yoga in de groep van Rama Saenen: een reeks van lichaamsoefeningen en ademhalings- en relaxatietechnieken. Anders dan Yin, maar ook uitdagend. De laatste les heb mijn volhardingsvermogen danig op de proef gesteld door de halve schorpioen ;)

Ik ben dus vooral op zoek naar de oefeningen: om rustig te blijven, terug soepel te worden (waar is dat turnmeisje van weleer?) en ook tijd voor mezelf te hebben. Ik kan mijn hoofd leeg maken, en gewoon in mijn happy place zitten. Ik luister wel naar de theorie van yoga die af en toe verteld wordt, maar eerlijk: dat is niet echt mijn ding.

En ik geniet, ik vind het echt heel erg plezant. Ik zou het elke dag willen doen! Als ik de les Yin yoga buiten stap, heb ik het gevoel dat ik vijf centimeter gegroeid ben :)

Absoluut een aanrader, maar een tip van een newbe: vis op voorhand uit welke soort yoga iets voor jou is. Want yoga + yoga = heel erg veel.

3 opmerkingen:

 1. Ik doe ook drie a vier keer per week yoga. Puur de fysieke vorm wel, voor lenigheid en core strength. De spirituele kant ervan zegt me niet zo veel, al voel ik me wel altijd heel ontspannen na al dat rekken en stretchen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar, bij mij is het net zo. Ik zou het ook wel meer willen doen, maar thuis komt het er niet echt van.... Dat is misschien iets voor later, wie weet?

   Verwijderen
 2. Awel ja, dat aspect spreekt mij ook het meeste aan: lenigheid en core strength. Maar ik vrees dat 5x sporten een beetje te veel van het goede is, dus ik houd het voorlopig bij mijn step, zumba, toning en core.

  BeantwoordenVerwijderen