woensdag 20 juni 2012

NOTD: confessions of a Essie virgin

Ok, tijd om te biechten: het is jaren geleden dat ik nog een nagellakje kocht. Ik had nog een hoop lakjes liggen, en tweede biecht: zo heel dikwijls lak ik mijn nagels niet meer... 

Het is altijd wel wat:
  • geen tijd;
  • geen zin;
  • nagels die niet willen meewerken en lelijk of gemorst lakken;
  • lak die niet goed van kwaliteit is en 1000 laagjes nodig hebben;
  • lak die net als ik na een uur (echt) denk 'ja, nu moet het wel lukken om iets vast te nemen' toch krassen of opdrukken krijgt;
  • lak die na een dag (I kid you not) al 'chipt'.
Dat alles maakt dus dat ik niet snel mijn nagels lak. Behalve mijn tenen, want daar lijkt alles wel vlotter te gaan vreemd genoeg.

Maar dus. Na al massa's goede dingen gelezen te hebben over Essie, heb ik mij er toch aan gewaagd.  Essie staat bekend om nagellak in 100 kleurtjes, die gemakkelijk aanbrengen, snel drogen en lang blijven zitten. Laat dat nu net mijn nieuwe uitdaging worden, om dat te testen!

Zaterdag moest ik het Kruidvat binnen vallen toen ik had gelezen dat zij nu ook een Essie display (als ik het zo mag noemen) hebben. 
Eerste test: de kleuren. Hmm, dat was een moeilijke. Normaal grijp ik naar een rode kleur. Ik ben zo niet voor de hypes du jour in lakjesland: geel, jeans, zelfs oranje is totaal niet mijn ding. Rood is dus mijn comfort zone als het op kleur voor mijn nagels aan komt. Maar hey, een meisje moet af en toe eens wild doen, dus na veel wikken en wegen koos ik voor een paarse kleur: Island Hopping (nr. 41). De kleur doet me trouwens wat denken aan yoghurt met bosvruchten :)

Island Hopping na dag 2

Daarna tijd voor de grote laktest! Verrassing is het brede borsteltje: twee keer strijken en de kleur hangt aan de nagel. Nadeel voor mij: mijn nagel van mijn pink is te smal, de borstel glijdt er naast... Voor de rest doet hij zijn werk prima! De kleur vraagt toch een tweede laag, en dat gaat ook vlot buiten de pinkjes.

Snel drogen: check. Dat valt reuze mee! Na een half uur ongeveer, waar ik mij bij mijn stash lakjes nog niet in de buurt waag van iets, begin ik de was te doen. En: niets. Er is dus gewoon niets te zien op mijn lak! Merkwaardig. Het kan dus!

Test twee: lang blijven zitten. Ik heb nu de tweede dag de lak op, en hij zit er nog. Meer zelfs: hij ziet er nog goed uit! Niets te zien van krassen of 'chippen'!

Besluit: Essie is met, euh, glans geslaagd voor de test!

2 opmerkingen: