zaterdag 16 juni 2012

Red hair alert: zonneproducten – City Block sheer van Clinique

Ik ben gezegend met een bos rode krullen, waar ik nu heel tevreden mee ben. In mijn tienertijd daarentegen… (maar dat is een jeugdtrauma waar ik graag een andere keer over doorboom)
Rood haar = bleke huid = al verbranden als ik denk dat de zon nog maar schijnt.
(En ook: bruin zien is altijd, maar dan ook altijd vals spelen en dus uit het potje.)
In mijn kinder- en jeugdjaren ben ik een aantal keren serieus verbrand. En dan heb ik het niet over wat rood zien, maar het volledige pakketje hoofdpijn, rood zien en blaren hebben. Blaren in verschillende soorten ook nog: rice crispie achtig, of echt grote plakken, you name it, I’ve got it! Oh, the memories…
Ben ik even blij dat het aanbod van zonneproducten enorm geëvolueerd is de laatste 10 jaar! Waar ik vroeger nog vettige crèmes moest smeren, heb ik nu mijn heilige graal product voor het gezicht gevonden: City Block Sheer van Clinique


Deze zonnecrème zit in een handige tube dat er niet direct als een zonneproduct uitziet. De crème heeft een licht bruine kleur en smeert goed uit. De textuur is totaal niet vet, en geeft een mat resultaat.

Dit product bevat een SPF 25. Bij andere merken blijf ik ver weg van die lage factor, maar hier is het zelfs voor mij zeker voldoende. Nog nooit ben ik verbrand terwijl ik dit product op mijn gezicht gesmeerd had! Uniek!

Bijkomend voordeel van de City Block is dat hij werkt als een foundation. Mijn teint wordt er helemaal egaal van, imperfecties worden weggewerkt. Door de niet-vette formule is dit uitstekend voor de zomer, een periode waar ik niet gemakkelijk naar een foundation zal grijpen.

Conclusie: de City Block Sheer van Clinique beschermd mijn huid tegen de zon én dient als basis voor mijn make-up. Wat wil een meisje nog meer?

Van welke zonnecrèmes zijn jullie verzot?

2 opmerkingen: