donderdag 24 januari 2013

Dermalogica: daily microfoliant

Als je maar 1 product van Dermalogica in huis wil halen, laat het dan deze zijn:

De daily microfoliant.


Exfolianten en mezelf, het is een moeilijk combinatie. Mijn gevoelige huid laat niet toe om elke dag zo'n product te gebruiken. Roodheid, irritatie, een trekkerig gevoel, het is me wat. Soms zijn ook de scrubdeeltjes veel te hard. Daarom heb ik zelfs lange tijd geen exfoliant gebruikt...

Het resultaat laat zich raden: witte puntjes hier en daar. En ik stoorde mij daar uiteraard aan. Zelf krijg ik ze niet weg, en op regelmatige tijdstippen naar een schoonheidsspecialiste gaan komt er gewoon niet van.

Enter daily microfoliant. Toen ik hem mocht testen aan de skin bar bij Dermalogica Antwerpen, viel ik als een blok voor dit schatje.

Hij is anders dan alle scrubs die ik ooit al geprobeerd heb. Om te beginnen: een poeder? Qua textuur kan je het vergelijken met talk.


Je voegt water toe en wrijft je handen tegen mekaar. Het poeder lost helemaal op tot een soort papje, dat je op je gelaat aanbrengt.

(Noteer volgende wonderingrediënten: rijstenzymen, salicylzuur, groene thee, ginkgo, en nog van dat moois.)

Afspoelen, en aanschouw een huid die superzacht is, stralend en glad. Het verschil is zo groot dat ik een paar mensen aan mijn gezicht heb laten voelen... Echt.

Na een paar weken gebruik merk ik het verschil al. De zichtbare witte puntjes op mijn neus zijn verminderd.

Ik moet wel toevoegen dat mijn huid soms trekkerig aanvoelt. Na overleg met de Dermalogica meisjes, blijkt dat ik te veel product gebruikte. En dat kan mijn gevoelige droge huid niet aan. Daarnaast heeft mijn huid natuurlijk nog tijd nodig om te wennen aan deze nieuwigheden. Maar dit is echt een topproduct, ik zou zelfs holy grail durven gebruiken...

Niet goedkoop, maar toch elke cent waard.

Daily microfoliant is geschikt voor elk huidtype en dagelijks gebruik, en kan je o.a. vinden bij Dermalogica Antwerpen, of op hun webshop. €66 voor 75g

4 opmerkingen:

 1. Hm, dat is dan misschien toch wel een aankoop die ik zou moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan je zaterdag wel een beetje product meegeven in een potje. Dan kan je het testen. Doe mij er wel aan denken!

   Verwijderen
 2. Witte puntjes? Wat bedoel je daar precies mee? Ik zou eerder denken zwarte puntjes maar ik ben nu erg benieuwd geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. (heel smakelijk antwoord) Witte puntjes, zijn ongeveer hetzelfde als zwarte puntjes. Buiten de kleur natuurlijk :) En ik zie ze ook altijd staan op mijn neus, precies allemaal kleine heuveltjes. Zelf krijg ik die dus niet weg, maar het is al serieus verbeterd met dit product. Laat maar weten wat jij vindt van deze microfoliant, ik heb gelezen dat het in de Deautybox zat.

   Verwijderen