donderdag 21 maart 2013

Stel je voor...

Sluit je ogen en denk even na. Wat zou het ergste zijn dat een beautyaddict kan overkomen? Sephora die haar Nederlandse vestigingen sluit? Een oogschaduwpallet dat je laat vallen en stuk is? Je kinderen die gretig in je stash gegraaid hebben? Neen.

Ik presenteer, op doktersvoorschrift: 5 dagen geen make-up dragen in de buurt van de ogen. GEEN. MAKE.UP. Niets. Nada. Zelfs geen oogcrème. Hoe moet ik dit in godsnaam overleven? #dramaqueeniknow

Even rekenen. Als sinds 18 jaar (ja, ik ben al zo oud) draag ik elke dag make-up. Niet altijd alles, maar wel altijd minstens mascara. Hier en daar probeer ik een vrije dag (lees: een make-uploze dag) in te bouwen, maar dat lukt zeker niet elke week.

De reden waarom ik begonnen ben, is eenvoudig. Ik vind mezelf gewoon mooier met. Ik heb ros haar en witte wimpers en wenkbrauwen. Zonder iets zie ik er ziek uit. Is mijn expressie weg. Zijn mijn ogen zo klein als knikkers. Als je ze al ziet.

Vijf dagen! Dat wil dus zeggen dat ik wel moet gaan werken met bril en zonder ogen. Maar dit wil ook zeggen dat ik dus niet naar die vernissage ga, en naar dat leuke marktje op zondag.

Waarom laat ik mijn leven zo bepalen daar wat verf? Simpel. Willen we niet allemaal de beste versie van onszelf zijn? In het verleden heb ik al ettelijke discussies gehad met mannen die vinden dat make-up een masker is. Laat het dat dan zijn. De persoon achter dat masker blijft toch dezelfde? Die ziet er alleen beter uit.

Dankuwel ooginfectie. Binnen 5 dagen wil ik u nooit meer zien. (pun intended)

3 opmerkingen:

  1. Oei oei, ik begrijp je vollédig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahhhhh....ik snap je helemaal. Hoop dat het snel over is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, kan ik helemaal inkomen! Ondertussen loop je wss terug 'gemaskerd' rond daar de 5 dagen om zijn! ;o) Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen