woensdag 4 mei 2016

Antwerp Museum App - upgrade je bezoek aan Antwerpen

Antwerpe Museum App
Copyright Ans Brys

Zin in een culturele uitstap in Antwerpen maar je weet niet waar te beginnen? Dan heb ik goed nieuws! In Antwerpen kan je nu via de gratis Antwerp Museum App in alle rust het aanbod bekijken.

Dat Antwerpen een creatieve en culturele stad is, dat weten we ondertussen allemaal wel. Die duizenden toeristen die elk jaar de stad overspoelen, komen heus niet enkel voor diamanten, mode of het lekkere eten. Het lijkt wel of er in de stad 1000 musea en cultuurhuizen te vinden zijn. Er zijn interessante lezingen, wandelingen of tentoonstellingen te over. Maar waar moet je beginnen? En is het wel iets voor jou? Fear no more: the Antwerp Museum App comes to the rescue :)

Antwerpe Museum App
Copyright Ans Brys

De app is gratis (niet onbelangrijk), en eens gedownload kan je alle info ook offline beschikbaar maken. Ideaal als de wifi ergens niet echt goed werkt, of tijdens een wandeling in de stad. Want het gaat niet enkel om een museumbezoek, maar je kan bijvoorbeeld op jacht gaan naar de tien stripmuren (ideaal om met kinderen te doen) of de hoogtepunten van de stad zelf bezoeken.

Een gids is een interessante manier om meer te halen uit het museumbezoek. Maar als ik niet in groep naar het museum ga, boek ik geen gids natuurlijk. Dan is de app geweldig handig, je krijgt meer info maar je moet niet geduldig wachten tot je kan kijken naar het kunstwerk (tot die vervelende andere bezoekers uit de weg zijn) en je kan zelf kiezen over welk kunstwerk je info wil. Vind je bijvoorbeeld het zelfportret van Rubens maar een saaie boel, hoef je er niet bij te blijven staan. Handig!

Antwerpe Museum App
Copyright Ans Brys

De app zelf is leuk: er zijn filmpjes, geluidsfragmenten, maar ook fotomogelijkheden (je neemt een selfie in een schilderij) en als je even een pauze wilt, maak je een schuifpuzzel. Die zijn trouwens veel moeilijker dan ik dacht :)

Mijn tip: download de app en neus eens door het aanbod. Kies er eentje uit waar je nog nooit van gehoord hebt, en ga op pad. Vaak zijn dat net de verborgen parels die je ongetwijfeld zullen omver blazen.

Alle info over de app, de deelnemende musea en de tours, staat op hun website. De Antwerp Museum App is beschikbaar in de Appstore of via Google Play.

2 opmerkingen: