maandag 11 juni 2012

Mac: paint pot painterly

Vorige week wandelde ik de Mac binnen in WSC. Ik had dringend nood aan een basis voor oogschaduw, en heb me de painterly paint pot aangeschaft.
De paint pots heb je in verschillende kleuren, en kan je gebruiken zo als kleur of als basis om een oogschaduw aan te brengen.De verpakking is typisch Mac: sober en stijlvol. Een glazen potje maakt het niet helemaal transportvriendelijk hoewel het wel iets kan hebben natuurlijk. Maar laat ik eerlijk zijn: reizen zit er voor mij toch niet in de eerstkomende maanden/jaren (?), so no problem there!

Bovenaan: paint pot wat geblend met roze oogschaduw, onderaan als nude look.

Aangezien ik een erg lichte huid heb (rode haren horen daar ook bij), moet ik altijd voorzichtig zijn met donkere kleuren. Painterly is licht, voor mij zandkleurig, ook wat rozig maar niet té. Deze kleur is perfect om mee te gaan werken.
Het product is een crème in het potje, maar droogt als een poeder. Het heeft een heel velvety gevoel, totaal niet vet en lightweight.

Ik breng het product met mijn vinger aan op mijn hele ooglid. En hoera, na acht uur zit het daar nog! Het loopt niet uit in mijn plooien (is dat het juiste woord? Mijn oogplooien?) en de kleur is ook zo lang mooi gebleven.

Je kan de oogschaduw (of oogcrème) opbouwen voor extra intensiteit, maar bij deze kleur is dat niet echt de bedoeling denk ik. Dit is echt een basis, of voor een nude-look zoals ik hem gebruik.
Extra voordeel van een crème is dat er geen fall out is onder het oog, daar durf ik al eens last van hebben bij een poeder. Panda-oogjes zijn een no-no!

Ik ga zeker andere kleuren proberen in de paint pots! Welke zijn jullie favorieten?

3 opmerkingen:

  1. Moet lukken dat ik nét bijna door mijn huidig potje oogschaduw zit. Tijd om naar Mac te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar wil ik dus al een tijdje eens binnenstappen, want ik heb gemerkt dat ik toch wat interesse krijg in goede, mooie make-up en verzorging! Dus dat staat al een tijdje op mijn to do lijstje, 'maak jezelf MAC-amazing'!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zeker doen Jessie! Ik kom daar altijd blij als een klein kind weer buiten :)

    BeantwoordenVerwijderen