woensdag 27 maart 2013

Brainstorm Paprika

Via een wedstrijd werd ik gekozen om mijn mening te geven over kleding. Een brainstorm onder leiding van Lien Degol, georganiseerd door Paprika.


Paprika is een kledingmerk gespecialiseerd in grote maten: van 44 tot 54. Enkele jaren geleden is hun collectie al wat hipper geworden, en dat was nodig eerlijk gezegd.

Lien Degol zal in september een capsulecollectie voor en met Paprika ontwerpen. Ze ging op zoek naar welke kledingstukken wij, de doelgroep, nog missen, of wat er nog beter kan qua snit, stoffen, patroon, enzovoorts.

Allereerst: ik vind Lien een toffe madam. Zelf heeft ze ook niet de perfecte maten, dus daar kan ik wel wat commentaar van verdragen. Ze zegt waar het op staat, soms wel grof maar volgens mij is wat ze zegt wel terecht.

Als ik de andere dames rond de tafel bekeek, voelde ik me zwaar under-dressed. Bijna iedereen had moeite gedaan om zich op te kleden, ik zat er bij in mijn comfy werkoutfit: jeans, T-shirt en cardigan. Woepsie.

We hadden allemaal onze 2 favoriete kledingstukken bij. Opvallend: bij 3/4 van de groep ging het om een kleedje en een blazer :) Deze kledingstukken werden besproken in de groep: wat vonden we er zo goed aan, wat kon nog beter.

Daarna kregen we enkele stukken te zien van de huidige collectie, en enkele probeerseltjes. Commentaar was snel en eerlijk gegeven. Zalig om mijn mening te kunnen geven. Al viel het me wel op dat ik precies de moeilijk van de groep was. Ik probeer zo weinig mogelijk zwart te dragen, poedertinten vloeken bij mij, een skinny draag ik niet, laat staan een jegging.

Tot slot lagen er foto's op de tafels van kleding die niet in België verkrijgbaar is. Heel mooie dingen gezien, maar ook lelijke.

Ik heb me wel wat geërgerd aan de dame van Paprika die naast me zat. Als ik commentaar op iets gaf, bv. dat de mouwen iets minder diep uitgesneden mochten zijn, probeerde me ze er direct van te overtuigen dat het kledingstuk zoals het nu was perfect is. 'die mouwen kruipen nog omhoog' 'ik ben er anders zeker van dat je mijn bh kan zien als ik dat draag' 'neen, dat is niet hoor' ...

Maar bon. Ik vond het super dat ik mijn mening een keer aan de professionelen mocht zeggen. Ik kijk er naar uit hoe de kleding er gaat uit zien. Go Lien go!

3 opmerkingen:

  1. Seems like a great store! Don't forget, there is still time to enter my giveaway!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar zo leuk dat je erbij mocht zijn! Ik ben ook benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tof dat je daaraan mocht deelnemen seg! Benieuwd of je binnenkort enkele 'Lienstukken' draagt! :)

    BeantwoordenVerwijderen