donderdag 25 april 2013

Intensive Moisture Balance - Dermalogica

In het begin van het jaar maakte ik mezelf de belofte dat ik de beste versie van mezelf wilde zijn. En dan heb ik het nu specifiek over mijn huid. Ik ging op bezoek bij Dermaglocia, kreeg een face mapping, en kocht voor mijn vochtarme huid de Intensive Moisture Balance, een dagcrème.


De IMB is dus voor de droge of vroegtijdig verouderde huid. Gelukkig heb ik enkel last van droogte en is er geen sprake van veroudering. (En dat op mijn 34 jaar, olé)

Deze crème zou droogtelijntjes verminderen en de huid hydrateren. Ingrediënten zijn vitamine C, ginko biloba, vitamine A en E. Die laatste drie werken specifiek op de bescherming van schadelijke invloeden van buitenaf. Tenslotte moet echinacea zorgen voor een zachte maar stevige huid.

Niet min hè.

Over de werking van dit product ben ik tevreden. Een maand geleden heb ik terug een huidanalyse laten doen, en mijn huid was prima gehydrateerd. Ik denk dat dit door een combinatie van factoren komt, en deze crème heeft zeker geholpen. Of mijn droogtelijntjes verminderd zijn, daar kan ik weinig over zeggen. Mijn huid ziet er nog min of meer hetzelfde uit denk ik.


De textuur van deze crème is heel erg rijk. Te rijk zelfs. Mijn huid gaat glimmen als een kerstbal. En dat is nu niet echt het effect dat ik graag wil. Oké, ik kan poeder op mijn gezicht doen, enzovoorts. Maar er zijn dagen dat ik zonder iets buiten ga (wel met iets aan mijn ogen uiteraard), en dan wil ik een gezonde glow.

Daarom gebruik ik dit product als nachtcrème. Jammer, want ik had zo hard gewillen dat dit mijn holy grail dagcrème was. But the quest continues...

Intensive Moisture Balance is te koop bij de shop van Dermalogica of de webshop - € 76,30 voor 100 ml

6 opmerkingen:

 1. Anders moet je mijn Skin Smoothing Cream eens proberen. Die is voor mijn gemengde/vette huid net te vet in de zomer, maar in de winter is hij perfect. Dus misschien is hij in de zomer wel perfect voor een drogere huid zoals bij jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij is deze ook veel te rijk. Maar op zich vind ik Dermalogica wel erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook! Ik ben fan van hun reinigingsproducten. Later meer daarover :)

   Verwijderen
 3. Ik ken dit merk niet erg goed, ik hoorde van een collega blogger dat het op termijn niet zo goed zou zijn voor je huid...ik ken er verder niets van maar blijkbaar zit er iets soort van 'agressief' in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt? Ik had anders de indruk dat die producten nu echt wel goed zijn voor mijn huid. Misschien kan je die collega blogger eens doorspelen? Ik ben nu super nieuwsgierig naar de uitleg.

   Verwijderen