woensdag 21 mei 2014

Ik sta in Vitaya Magazine!


Jawel hoor, ik sta deze maand te blinken in Vitaya Magazine! Twee lezeressen werden getest: eentje die altijd goed zonnecrème smeert, en eentje die bijna nooit smeert. En rara, ik was diegene die altijd smeert, hoe kan het ook anders.

Ik had het voorrecht getest te worden door dokter Ilan Karavani in zijn praktijk Carpe Professional Care. Dr. Karavani is een aangename man, die duidelijk zegt waar het op staat. Zo heb ik het graag!

Er werden enkele tests afgenomen: welke schade heeft de zon tot nu toe al aangericht? Zijn er voorlopers van kanker te zien? En hoe zit dat nu met toekomstige rimpels? Voor de volledige uitleg verwijs ik graag naar het artikel, maar het komt er op neer dat ik veel schade heb opgelopen als kind. Wat ik al dacht. In die tijd stonden de zonneproducten niet zo ver als nu, met veel zonnebrand en blaren als gevolg. Sinds mijn veertiende ongeveer, smeer ik wel trouw. En dat werpt zijn vruchten af blijkbaar. Samen met mijn vette huid hoef ik dus voorlopig nog niets te vrezen. Dikke oef!

Dr. Karavani ontwikkelde het YourSkinType meetsysteem: die leest als het ware je huid zodat je type kan vastgesteld worden. Er zouden meer dan 300 000 verschillende huidtypen bestaan! Dat is toch gigantisch! Niet moeilijk dat we vaak op zoek moeten gaan naar een passende crème, want meestal is het toch ingedeeld in heel droog, droog, combi, normaal en vet.

Hij ontwikkelde ook Ikari cosmetics, omdat geen enkele bestaande crème voldeed. Na een analyse, krijg je een voorschrift op maat. Dit geeft aan welke producten je hoe en waar moet gebruiken. Na drie en zes maanden is verdere opvolging voorzien.

Ik heb zelf de Serum Solaire kunnen testen. Dit product bevat een spf 50, is vloeibaar en dringt snel in de huid. Het heeft een frisse geur en laat geen witte waas achter. Top product, voor mij. En dr. Karavani wist te zeggen dat Astrid Bryan ook fan was. If it's good enough for Astrid, it's good enough for me! ;)

De andere producten die ik nu gebruik, zijn de Vital Protection van Darphin, de RAD spray van Environ en Monoï de Tahiti van Corine de Farme.

Het product van Darphin bevat spf 50 en is specifiek gericht tegen huidveroudering. Deze smeer ik in de ochtend na mijn dagcrème, mijn andere make-up gaat er gewoon boven.

Voor de rest van mijn lichaam wissel ik af: de RAD spray van Environ bevat maar spf 25, maar dat is voldoende om tijdens mijn middagpauze te smeren. Die duurt toch maar een half uurtje, dus dat lukt wel. Het is een spray die geurloos is, en snel intrekt. Heel erg tevreden van!
Die van Corine de Farme bevat spf 50, die gebruik ik dus als ik langere tijd in zon ga zijn. Dit is ook een spray, geurloos en is waterbestendig.
Beide producten laten geen laagje achter. Handig als je je handen niet kan wassen na het insmeren.

Hebben jullie nog zonnecrèmes die ik eens moet testen? Wel graag met factor 50, om zeker niet te verbranden.

Info over Carpe en Ikari: www.carpe.be
Darphin is te koop in de (online) apotheker.
Environ is iets moeilijker te vinden, verkoopadressen via www.environ.be
Corine de Farme vind je in de supermarkt en drogisterij.

4 opmerkingen:

 1. Niet leuk eigenlijk, altijd maar moeten smeren bij het kleinste beetje zon. Op het einde van de dag heb ik vaak 3 lagen crème op mijn huid liggen. Maar het moet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat gaaf dat je erin staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trouwens, die mens heeft toch dat boek geschreven hè? 'Uw huid'? Ik wou dat eigenlijk bestellen nadat ik een interview met hem had gelezen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist! Dat ben ik dus vergeten te melden :) Ik wil dat boek ook, je kan het kopen bij De Standaard boekhandel.

   Verwijderen