donderdag 29 mei 2014

Mijn lieveling

Met een groepje van 5 vriendinnen gaan we af en toe eens eten. Zonder mannen, zonder kinderen. Gewoon, zoals vroeger. Ik koos de laatste keer het restaurant: Josephine's. En ik bombardeer het meteen tot lieveling!

Josephine's ligt in Antwerpen op het Zuid. Dikwijls vind ik daar de zaken te trendy, ik voel mij daar niet echt thuis. Maar hier, hier voelde ik mij als een vis in het water.

Je word ontvangen in het salon. Heel gezellig ingericht, al zakken de zetels nogal door.
Starten doe je met een cocktail, ik koos voor de Pink Lady.


De drankkaart is groter dan de menukaart, en dat wil wat zeggen natuurlijk. Ik kon dan ook moeilijk kiezen... Bij elke cocktail staat er ook bij wat de geschiedenis is. Zo was de Pink Lady de eerste cocktail die speciaal voor vrouwen ontwikkeld werd. Mij hoor je niet klagen! Zeer zacht van smaak, en ik heb het bloemetje zelfs opgegeten!

Over naar het eetgedeelte. De inrichting spreekt mij ook wel aan. Een muur hangt vol koekoeksklokken (die gelukkig niet elk half uur zingen), er staat een shitload aan kaarsen, en die blauwe flessen vind ik heel erg mooi.Over naar het belangrijkste: het eten. Je kan kiezen uit het maandmenu, of à la carte. Het is een kleine kaart, maar voor mij betekent dat er alleen met verse producten gewerkt wordt. Top!

Frietjes met stoofvlees kan je hier niet vinden, maar mij hoor je niet klagen. Als het goed is klaar gemaakt, lust ik bijna alles.

Als voorgerecht koos ik de langoustinebisque.


De manier van serveren is speciaal: je krijgt een bord met een toastje in en op. Daarna wordt de soep geserveerd uit een oude terine. Mooi!

Als hoofdgerecht ging ik voor de parelhoen, en aan de andere kant werd er gekozen voor zeebaars en zalm.
Het is juist genoeg, qua hoeveelheid. De smaken passen heel erg goed bij mekaar, en verrassen ook wel. Ik moet zeggen dat ik sinds mijn wellness in Frankrijk niet meer zo lekker gegeten heb als daar.

Uiteraard was er nog plaats voor dessert. Prioriteiten moeten er zijn, niet?


Cheesecake met framboos. Het was zo lekker dat ik mijn bord wilde uitlekken...De moelleux en het citroentaartje zagen er ook dodelijk goed uit...

Als je graag iets meer wil betalen voor super lekker eten, kan ik Josephine's echt aanraden.

En nog goed nieuws: ze hebben een zomerbar! Wie wil daar eens met mij naartoe?

www.josephines.be / facebook Summer Josephines

3 opmerkingen: