zondag 3 maart 2013

she's so fasionable

Dit is geen modeblog, en daar is een reden voor. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen visie heb op mode.

Ik ben helemaal mee, ik lees (of doorblader) Elle en andere magazines, volg blogs enzovoorts. Ik weet dat de huidige IT-girl Cara Delivigne is, het meisje met de nogal aanwezige wenkbrauwen. Als ik mee wil zijn doe ik pastelkleurtjes aan. En gebruik ik roze oogschaduw.

Alleen, dat ben ik niet. Om te beginnen heb ik een maatje meer. De ene tijd al wat meer dan de andere, maar bon. En de meeste 'gewone' winkels kan ik momenteel niet terecht. De keuze is dus beperkt, maar dat vind ik eerder een zegen dan een vloek. Na mijn zwangerschap was ik een inbetweenie (ironisch genoeg woog ik een maand na mijn bevalling pakken minder dan toen ik zwanger werd) en sloeg ik in paniek toen ik wel in quasi elke winkel kon shoppen. Zo veel keuze! Waar moest ik beginnen?

Er zijn bepaalde winkels die ik met een grote boog vermijd. Ulla Popken? Hun lingerie en ondergoed vallen nog mee, maar de rest? En die kledingstukken kan een jeugdbeweging kamperen. C&A? Voor oma's en tante nonneke.

Gelukkig zijn er winkels waar ik wel terecht kan. Al heb ik nog altijd het gevoel dat ik op mijn honger blijf zitten.

Enkele tips voor ontwerpers.

Het is niet omdat je dik bent dat er geen aandacht moet zijn voor de snit. Integendeel. Snit is juist uitermate belangrijk om bepaalde delen van het lichaam te verdoezelen, en andere te benadrukken.

Het is niet omdat je dik bent dat je sowieso dikke borsten hebt. Af en toe iets maken zonder ronde hals en een bloesje dat niet zo hard uitgesneden is zodat je de bh ziet, dat mag.

Bepaalde stoffen vermijd je best. Gooi al je lycra maar buiten! Soepel vallende stoffen die mooi langs het lichaam vallen, dat willen we zien.

Waarom zijn er in elke collectie wel T-shirts of truitjes met horizontale streepjes te vinden? Neen, we willen dat niet aan doen! Net als met lange rokken, of rokken tot halverwege de kuit. Bij de eerste lijken we een glasbak te dragen, bij de tweede, diepe zucht. Moet het dikste stuk van het onderbeen nu echt nog benadrukt worden? Echt? Net als een bolero die je kan knopen rond je borsten. Dat is gewoon een bikini met mouwen.

Jep, mevrouw met een mening hierzo. Gelukkig voor Paprika, want ik ben uitgekozen om mijn mening te komen zeggen over mode voor rondere dames. Boy, die gaan nog iets meemaken daar ;)

Maar ik ben dus geweldig blij dat ik daar naartoe mag, en mijn ding te mogen vertellen. En ik kan Lien Degol eens ontmoeten, dat heb ik altijd wel een toffe gevonden (of toch op tv). Wish me luck!

1 opmerking:

  1. Klinkt kei leuk! Maak ze daar inderdaad maar eens duidelijk hoe het wél moet ;)

    BeantwoordenVerwijderen