woensdag 29 mei 2013

Uit de kast

Tijd om jullie mijn badkamerkastje eens te laten zien. Daar bewaar ik de verzorgingsproducten die ik zo goed als dagelijks gebruikt. Make-up is niet te zien, omdat ik mijn gezicht toonbaar maak aan de mensheid in mijn slaapkamer.


De kast op zich is niet zo handig, er zijn geen lades. Die kast heb ik ingepikt toen de zus het huis uit ging, dat zal ongeveer in 2000 geweest zijn? Jep, bijna een antiek stuk dus. Indertijd gekocht in de Ikea, met nog echt hout en geen fineer. Jawel.
Dus niet zo echt handig, ik heb geen overzicht. Maar momenteel gaat mijn geld ergens anders naartoe: nieuwe ramen en een voordeur.

Bon. De producten die ik daar bewaar gebruik ik bijna elke dag. Welke producten zijn dat nu juist?


Toner van Dermalogica, voor de ochtend en avond en alles ertussen. Heb ik al uitgebreid over gehad, en wel hier. Daarnaast mijn vaste deo, die gebruik ik al jaren, sinds mijn studententijd eigenlijk. Verder een mega bus van de ultra calming cleanser, ook van Dermalogica. Die is zo lief voor mijn huid, dat ik hem 's morgens en 's avonds gebruik. Op het pompje zweeft het sponsje dat ik gebruik om mijn gezicht mee af te spoelen. Ik was zo slim om dit te wassen in de machine. En nu valt het dus bijna helemaal uit mekaar. Geen idee waar ik een nieuw kan vinden, dat niet zo duur is. (help me gerust!)


Dan nog de daily microfoliant, ook van Dermalogica. Top product voor mij, al gebruik ik het slechts twee keer per week, 's avonds voordat ik een masker aanbreng. Heb ik helemaal bejubeld, wie dat graag wil lezen, het is langs hier. Dat gouden busje is de mythic oil, en is bijna op. Voor wie het niet kent: dat is olie voor het haar. Gebruik ik elke dag. Vervolgens de precleanse, ook van Dermalogica. Ben ik heel tevreden van, maar is nogal duur. Waarschijnlijk zal ik binnenkort een cleanser van Clarins kopen om deze te vervangen. En als laatste nog een product voor mijn haar, Acanthe van René Furterer. Blijf ik trouw in mijn haar crunchen als het net gewassen is. De hemel op mijn krullenbol, als je't mij vraagt.


Op naar het tweede schap. Daar staat het parfum dat ik eigenlijk bijna altijd gebruik: Envy Me van Gucci. Vreemd genoeg komt de opdruk van het flesje. Als je goed kijkt zie je dat er wat roze hangt op mijn tandenborstel? Dat komt omdat ik eerst parfum spray, en daarna mijn tanden poets :)
Daarachter komt nog een parfum piepen dat ik recent gekocht heb van Roger & Gallet: Bois d'oranges, maar de versie met gouden glitters. Daarnaast een all time favourite: de make-up remover van Bourjois. Dan een lenzenpotje, en mijn pot van crème de la mer. Die ik nu haast niet gebruik, maar ik ga hem niet slecht laten worden. Lenzenvloeistof van Hema, en mijn huidige dagcrème: Daywear van Estée Lauder. Een oogcrème van Clinique dat ik 2x per dag gebruik. Als deze op is, ga ik terug voor een gel, als het nodig is voor de hete temperaturen. Dat zullen we dus nog moeten zien. Daarachter nog een product van Dermalogica, de intensive moisture balance. Gebruik ik momenteel als nachtcrème. Zal binnenkort ook vervangen worden, want ik heb de tube net open geknipt om alles er te kunnen uit halen. Geen verspilling hier, het product is duur genoeg. Dat groene is mijn tandenborstel, gemerkt door mijn parfum. Daarnaast alvast de volgende nachtcrème, ik zal later wel laten zien welke dat juist is. En als laatste een serum voor de droge huid, ook van Dermalogica, jawel. Dat is ook bijna op, en dan ga ik mijn stapeltje serumstaaltjes eerst opgebruiken voordat ik een nieuwe koop. Tijdens de warmere maanden heeft mijn huid ook minder dorst. Ik heb nog ergens een potje even skintone illuminator van EL staan. Dat zal het dan worden.

Zo. Dat zijn mijn twee schappen vol producten. Op de eerste rij, want daarachter staan er nog. Maar die gebruik ik niet dagelijks. Ik ben eigenlijk zelf best wel onder de indruk van het arsenaal. ;)

3 opmerkingen:

 1. Het was 1999 dat de zus uit huis ging. :)

  En mijn arsenaal is minstens even groot. Ik heb nog wat dingen staan die ik eigenlijk bijna nooit gebruik, maar die ik niet wil weggooien omdat ik het zonde vind van het geld. Kans bestaat dat ik die dus een jaar lang laat staan en ze uiteindelijk alsnog weg moet gooien, ken je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonde! Misschien moeten we eens ruilen dan?

   Verwijderen