Halloween staat voor de deur! Bij ons is er geen ontsnappen aan, de zoon is behoorlijk enthousiast. En ik laat mij gewillig mee slepen, maar geef er graag een eigen draai aan. Met hapjes, what else? Deze drie hapjes zijn kidsproof, om te maken en te eten :)
Deze mummies maak je in een wip.
Wat heb je nodig?
10
knackworsten
1
pakje kruimeldeeg
2
eetlepels Hellmann’s mayonaise
2
eetlepel Dijon mosterd
snoepoogjes
(optioneel)
Hoe maak je het?
Verwarm
de oven voor op 200°C. Leg het kruimeldeeg op een met bloem
bestrooid werkblad. Snij het deeg in reepjes (tip: gebruik een
pizzasnijder).
Gebruik
een scherp mesje om het ene uiteinde van het worstje eraf te snijden.
Wikkel een stukje deeg als een tulband om het andere uiteinde. Snij
armen en benen in het onderste deel van het worstje en wikkel ook
hierrond een stukje deeg. Herhaal met de andere worstjes en leg ze op
met bakpapier beklede bakplaat.
Bak
15 minuten of tot het deeg gaar en goudbruid is.
Mix mayonaise en mosterd en serveer samen met de
mummieworstjes.
Deze doodshoofdjes zijn toch bijna te schattig om op te eten? Bijna. Maar niet helemaal. Moehahaha!
Wat heb je nodig?
6
hardgekookte eieren
3
eetlepels Hellmann’s mayonaise
peper
en zout naar smaak
eetbare
kleurstof, zwart
eetbare
kleurstof, rood
dikke
en dunne rietjes
prikstokje
Hoe maak je het?
Snij
de eieren overlangs door en haal het eigeel eruit. Stamp het eigeel
met een vork fijn en meng er wat mayonaise doorheen.
Begin met 2 eetlepels. Voeg nog een eetlepel mayonaise toe als je
merkt dat het mengsel te droog is. Breng op smaak met peper en zout.
Roer er een paar druppels zwarte eetbare kleurstof doorheen tot het
mengsel een donker kleurtje heeft gekregen.
Gebruik
de dikke rietjes om de gaatjes voor de ogen te maken. Gebruik een
dunner rietje om de neus uit te snijden. Maak een mond met een
prikstokje.
Schep
het zwarte mengsel in de holte waar de dooier heeft gezeten. Vul de
ogen en neus verder op langs de buitenkant. Gebruik de rode kleurstof
om een druppel ‘bloed’ te tekenen aan het mondje.
Een dipje?
Wat heb je nodig?
3
rijpe avocados
1
eetlepel Hellmann’s mayonaise
sap
van ½ limoen
1/2
rode ui, in stukjes gesneden
verse
koriander
tortilla
wraps
eetbare
stift, zwart
peper
en zout naar smaak
extra
peper ter garnering
Hoe maak je het?
Verwarm
de oven op 180°C. Gebruik een klein mesje om kruisjes en graven uit
de tortilla's te snijden. Plaats ze op een bakplaat en bak ze 10
minuten tot ze krokant zijn. Laat afkoelen. Eens afgekoeld, kan je
met de eetbare stift op de graven schrijven. Tip: je kan de rest van
de tortilla’s chips maken door ze in driehoekjes te snijden en op
dezelfde manier te bakken.
Doe
avocado, mayonaise, limoensap, ui en koriander in een
blender en pureer. Breng op smaak met zout en peper. Schep de
guacamole in een kommetje of schaaltje. Maal een flinke hoeveelheid
peper van de molen boven de guacamole. Zet de tortilla kruisjes en
graven erop.
Bij Hema en Flying Tiger kan je nu ook aangepaste kommetjes, bordjes en decoratie vinden voor een kleine prijs. Alles Halloweenproof uiteraard!
Enjoy!
Zalig!
BeantwoordenVerwijderenOh da's leuk! Die hot dogjes probeer ik straks ook uit!
BeantwoordenVerwijderen