woensdag 22 februari 2017

Cupcakes met tequila

cupcake met tequila
Dat ik graag cupcakes bak, is een understatement. Ik vind het zo leuk om die kleine heerlijkheden te maken en te proeven. Kleine cakejes lijken altijd beter te lukken dan een grote taart, voor een of andere reden. En ze zijn ook snel klaar, zodat er sneller gegeten kan worden. Sowieso een dik pluspunt ;-)

Vandaag deel ik graag het recept voor cupcakes met tequila voor jullie. Een ideale aanvulling voor een Mexicaans themafeestje, als je het mij vraagt.

cupcake met tequila

  • Meng de bloem (150g) met het bakpoeder (1 tl) en zet apart.
  • Klop de boter (125g) en de suiker (150g of de helft als je suikervervanger gebruikt), en daarna de eierdooiers (3), een voor een. Daarna volgt de limoenrasp (3 el) en tequila (4 el), en het bloemmengsel.
  • Klop de eiwitten (ook 3) met een snufje zout tot een stevig, droog schuim, en spatel het door het beslag.
  • Bak de cupcakes 20 à 25 minuten op 180°.
  • Voor het glazuur: limoensap (2 el), met poedersuiker (150g) en tequila (3 el) samen roeren, op de cakejes doen en afwerken met een schijfje limoen.
cupcake met tequila

En genieten maar :-)

Voor het recept haalde ik inspiratie uit het boek Cupcakes Parade, maar ik heb enkele ingrediënten aangepast.

Wat denken jullie, lekker?

3 opmerkingen: