maandag 3 juli 2017

Club sandwich met Hellmann's mayo + RECEPT

Club sandwich met pulled pork en Hellmann's mayo

Op zoek naar een excuus/reden om morgen een club sandwich op het menu te zetten? Goed nieuws: morgen (4 juli dus) is het Independence Day in Amerika. Naast de hamburger is de club sandwich een Amerikaans icoon. How about that?

Deze versie van de club sandwich is culinaire (slow) fast food, afgewerkt met de al even iconische en Amerikaanse Hellmann's Real. Meer dan 100 jaar geleden creëerde Richard Hellmann een mayonaise die ondertussen wereldberoemd is. En sinds vorig jaar eindelijk ook bij ons te verkrijgen!

Ik had het geluk een club sandwich van mijn favoriete foodinstagrammer Gilles Draps te mogen proeven. En omdat sharing = caring, deel ik hier het recept!

Club sandwich met pulled pork en Hellmann's mayo

Nodig voor 4 personen

1 wit zuurdesembrood
2 tomaten, versneden in dunne plakjes
8 blaadjes ijsbergsla, versneden in dunne reepjes
4 plakjes gruyère
8 plakjes buikspek met honing (ongeveer een halve cm dik)
2 avocado’s, versneden in dunne plakjes
4 “l’œuf parfait” (zie verder)
4 pijpajuinen, versnipperd
Hellmann’s mayonaise
peper en zout

En ook nog:
Buikspek met honing (het spek gaar je best op voorhand)
1 groot stuk buikspek (ongeveer 1kg, bij voorkeur Druoc d’olives)
1 eetlepel Becel olijfolie
peper
3 grote rode uien
3 eetlepels honing
2 theelepels gemalen komijn
1 rode chili, ontdaan van pitjes en verhakt

How to

Buikspek:
Verwarm de heteluchtoven op 180°. Kerf een mooi rooster in de huid van het spek van ongeveer 3mm diep. Leg het buikspek met de zwoerd naar boven en plaats het op een bakplaat met druprooster. Strijk het in met olijfolie en kruid met peper van de molen en wat grof zeezout.

Bak het buikspek 1 uur lang. Haal het dan uit de oven en bedruip het met het verloren vocht. Plaats het terug in de oven en laat nog 1.5 uur verder bakken. Bedruip het buikspek nu om de 20 minuten.

Snijd intussen de ui in ringen en voeg die toe aan het vocht op de bakplaat. Vermeng vervolgens de honing met de komijn en chili en bestrijk er het buikspek mee. De temperatuur van de oven mag nu naar 200°. Laat het spek nog 35 minuten bakken. Bestrijk het in die tijd nog een aantal keer tot je een rijk gouden glazuur verkrijgt. Neem het buikspek vervolgens uit de oven en laat het 10 à 15 minuten rusten.

L’oeuf parfait”:
Verwarm de heteluchtoven op precies 65°. Plaats het ei op een grillplaat en laat het 65 minuten garen. Haal het ei uit de oven en breek het zachtjes open in een potje.

Club sandwich:
Snijd 3 dikke sneden zuurdesembrood en toast ze. Dat kan perfect in een klassieke broodrooster. Heb je het buikspek graag warm? Dan kan je enkele plakken nog zo’n 20 minuten laten meegaren met het ei. Als alles gaar en warm is, neem je een snede brood en bestrijk je ze met Hellmann’s. Bouw de sandwich nu verder op. Begin met enkele dunne plakjes tomaat, een laagje ijsbergsla en een plakje gruyère. Daarbovenop komen de tweede toast, een laagje Hellmann’s mayonaise, een sneetje buikspek, enkele dunne plakjes avocado, “l’oeuf parfait” en wat pijpajuin. Kruid het geheel met peper en zout en dek je sandwich af met de laatste toast. Doorprik het geheel met een mooie prikker en smullen maar!

Of bedenk je eigen versie, dat kan ook. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten