woensdag 3 oktober 2012

En het plan dat heel erg mislukte

Maandag had ik nog eens in mijn kookboek gesnuffeld, het werd tijd om nog eens wat te bakken. Ligt het aan het weer? Ik weet het niet, maar in de zomer heb ik altijd minder zin om er aan te beginnen.
Gisteren was ik onverwachts thuis, omdat mijn zoontje ziek was. De ideale combinatie om nog eens aan te slag te gaan!

In de voormiddag alles in huis gehaald om sesam-kaneelkoekjes te bakken. Toen mijn zoontje in de namiddag aan zijn dutje begon, kon ik ook starten.

Alles ging goed, tot ik het deeg moest uitrollen. Hoe komt dat toch, ik kan dus nooit, maar echt nooit mijn deeg uitrollen. Ofwel brokkelt het uit mekaar, ofwel plakt het aan mijn deegroller. Grr, ik had er nu wat water bij gedaan maar dat was misschien te veel? Ik weet het niet. Met mijn handen dan maar alles geplet, dat gaat ook.

Sterretjes zijn leuke vormpjes voor koekjes. Maar, weer wou mijn deeg niet mee. Ik had een vorm dat in de verste verte niet leek op een ster... Dan maar een glas genomen en rondjes gemaakt. Eerder ovalen, maar dat is dan toch nog beter dan een vreemde vorm, dacht ik. Koekjes gebakken, het huis vulde zich met heerlijke koekjesgeur, zalig! Ik krijg daar altijd zo'n domestic goddess gevoel van :)

Ik had nog net de tijd om de koekjes te laten afkoelen en in een leuke doos te steken, klaar voor de foto. (Echt, zelfs zonder te proeven. How dedicated am I?)

Zoontje wakker, meneertje gaan halen en even buiten geweest. De poes binnen gelaten en wat brokjes gegeven, en met de zoon een boekje gelezen. Ik weet dat ik de kat altijd in het oog moet houden, want ze durft al eens op de tafel of het aanrecht te springen. En inderdaad, gisteren dus ook. Ik hoorde iets, ging kijken in de keuken, en mevrouw de poes was aan de koekjes aan het likken! Godver!

Omdat ik dat echt vies vind, kon ik dus de koekjes weg gooien, of toch de bovenste laag. Er schoten er nog maar een paar over. Té triest om een foto van te nemen...

Trouwens, de smaak staat nog niet op punt. Ze waren al lekker, maar ik had 'theelepel' in plaats van 'eetlepel' gelezen. Te weinig sesamzaadjes en kaneel dus. Deze week zal ik ze nog eens bakken. Als de poes buiten is...

2 opmerkingen:

  1. Ach meid, oefening baart kunst! En mooie sterretjes koekjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een tip voor dat deeg: ik wikkel mijn deegrol altijd in een stuk plasticfolie. En ik rol het dan uit op zo'n anti-aanbakmatje dat je ook in de oven kan leggen i.p.v. bakpapier. Zo komen de koekjes er makkelijker af én blijft er niets aan de deegrol plakken. Koekjesdeeg is lastig deeg hè.

    Nog een tip: zaterdag is een ideale dag om te bakken. Zeker omdat je dan op zondag nog koekjes over hebt zodat je naaste omgeving kan proeven. #hint

    BeantwoordenVerwijderen