zondag 6 januari 2013

New in: Dermalogica

Ik doe niet aan goede voornemens. Want goede voornemens belanden in de vuilbak na 1 dag. Dat hoort zo.

Daarom heb ik mezelf beloofd dat ik beter zorg ga dragen voor mij. Want ik heb alleen mezelf, zolang het klonen van mensen niet kan of mag. En ik wil de best mogelijke versie van mezelf zijn, logisch toch?Gisteren liet ik alle kortingsjagers hun ding doen. Ik had slechts één afspraak: Dermalogica.
Tijd voor een face mapping. Het goede nieuws: mijn huid is nog altijd strak, en dat op mijn 34,5 jaar. Maar mijn voorhoofd is gedehydrateerd, mijn wangen hebben last van rood- en gevoeligheden en mijn neus en kin van mee-eters (in een witte variant dan). Talk about combination skin...

Ik spendeerde investeerde een klein fortuin en ging buiten met dit:


Mijn reinigingsritueel moet grondig aangepast worden. Dat wordt dus later op het werk komen de eerstkomende dagen, ik ben niet gewoon om zoveel tijd te moeten spenderen 's ochtends. Maar alles voor de goede zaak!

In detail.


Allereerst de precleanse. Dit is een reinigende olie die alle resten van talg, zonnefilters en make-up afneemt. Eerst de gel inmasseren, daarna met water er over en de olie verandert in een melkachtige substantie. En verder masseren! Naspoelen met lauw water en klaar.


Dan de ultracalming cleanser. Een extreem zachte gel die de huid reinigt en kalmeert. Weer goed masseren, en daarna afspoelen of met een tissue het product er af halen. Dit mag ook op de ogen gebruikt worden.


Als laatste stap in de reiniging de daily microfoliant. Dit is een poeder (je kan het vergelijken met talkpoeder qua textuur) op basis van rijstzymen die op milde wijze dode huidcellen verwijdert en de huid zichtbaar glad en stralend maakt. Je mixt het poeder met wat water en brengt het aan op de huid. Zachtjes wrijven en naspoelen. Dit product mag zeker niet in de ogen komen!


Als laatste nam ik nog de skin hydration booster mee. Dit super concentraat op basis van hyaluronzuur is een echte dorstlesser voor de huid. Enkele druppels op de probleemzones gebruiken en klaar! Daarna kan je dagcrème gebruikt worden.

Deze ochtend gebruikte ik voor het eerst deze producten. Wat me opviel, was hoe goed mijn huid aanvoelde achteraf. Ik heb echt het gevoel dat al het vuil er af was, en dat mijn huid zachter was. Het was zelfs mijn vriend opgevallen, en dat wil wat zeggen. :)

Binnen een maand ga ik terug voor een microzone behandeling. Mijn huid zal terug geanalyseerd worden en ik ben benieuwd naar het resultaat.

Wat zijn jullie ervaringen met Dermalogica?

3 opmerkingen:

 1. Nog geen ervaring mee, maar klink interessant. Hoe zijn de ervaringen ondertussen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veelbelovend! Binnenkort is er een update hier te vinden ;)

   Verwijderen
 2. Ik ben groot Dermalogica fan! :-) Fijne producten!

  BeantwoordenVerwijderen