dinsdag 17 december 2013

Weapons of choice


Omdat een collega me complimenteerde met mijn make-up, som ik graag hier even op welke producten ik de laatste dagen gebruik.
(en ook om te checken of die collega dan toch eindelijk mijn blog gaat lezen, als ze tijd heeft tijdens haar pensioen) (yes I'm evil!)

Wat niet op de foto staat, maar onontbeerlijk voor mij: een goede dagcrème die niet plakt, glimt, of een lange droogtijd heeft.

Als primer gebruik ik die van Laura Mercier. Die bevat geen olie, is dus niet vettig, en droogt snel. Hier al uitgebreid bejubeld.

Daarna gaat de CC cream van Chanel op mijn huid. Ik hou niet van een dikke laag make-up op mijn gezicht. En deze crème verdoezelt toch ook wel hier en daar iets. Om helemaal af te werken, bevat deze een spf 30. Perfect!

Als blush gebruik ik de Diorblush cheek cream in Panama. Geen poeder dus, maar ik vind het erg leuk om met mijn vingers te werken. De kleur is eerder koraal, niet zo fel als op de foto. Hevig gepigmenteerd, dus wel oppassen bij enthousiast gebruik!

Ik kleur mijn wenkbrauwen bij met het wenkbrauwpotlood van Laura Mercier, in de kleur fair blonde. (en dat als rosse, yes I can)

Mijn oogleden krijgen eerst een laagje paint pot van MAC, in de kleur painterly. Ook als primer, zodat mijn oogschaduw langer op zijn plaats blijft. Een must voor mij, ik zit dan ook al op tram drie.

Oogschaduw. Op het bewegend ooglid breng ik quarry aan. Vervolgens brown down in de crease en als eyeliner. Beide zijn van MAC.

Op de waterlijn het roze oogpotlood van Gosh, pink darling. Vind ik net iets aangenamer dan wit, dat is te hard voor mij. Op/onder de onderste wimpers een lijntje designer purple van MAC.

Om af te werken een laagje mascara, deze is van Bourjois.

Tenslotte nog een klein streepje lipstick: beste gratis product ooit - pure color, kleur 26 nectarine van Estée Lauder.

Voor meer heb ik geen tijd in de ochtend!

3 opmerkingen:

  1. Echt elke ochtend? Ik heb daar precies geen tijd voor; ik probeer eerder overal seconden van af te snoepen:
    - om te reinigen de cleanser én daily microfoliant van Dermalogica bij elkaar kappen
    - dan een kalmerend serum
    - dan een dagcrème
    - dan oogpotlood
    Als ik dan nog wat seconden over heb, nog wat poeder, hoewel dat in de winter zelfs niet nodig is. Of op dagen waarop ik nood heb aan wat meer kleur, geen dagcrème maar mijn oude vertrouwde BB-crème die qua alles in één echt wel doet wat hij hoort te doen.

    Anders moet ik vroeger opstaan, en die kans is nogal klein...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bijna elke ochtend ja. Maar dat duurt 5 minuten, dat heb ik er voor over! En het helpt ook wel om een zoon te hebben die vroeg wakker is :)

      Verwijderen
  2. Fijne producten gebruik je. Een wit oogpotlood is een beetje passé, beige is beter en die wat jij hebt is ook prima!

    BeantwoordenVerwijderen