zondag 27 april 2014

Persoonlijk: afscheid van het Eilandje

Een persoonlijke post, dat heb ik hier nog (niet veel?) gedaan... En daar bedoel ik dan mee dat het over mijn eigen leven gaat, want al mijn post zijn natuurlijk wel persoonlijk in de zin van dat ik ze zelf geschreven heb :)

Afgelopen vrijdag zijn we met het werk verhuisd naar het Zuid. Het is dan nog aan de niet hippe kant van de Amerikalei, dus ik weet niet goed wat ik daar van mag verwachten.

Mijn vorige werkplaats was tussen de Paardenmarkt en de Brouwersvliet in Antwerpen. Voor wie Antwerpen niet kent: dat is tussen de studentenbuurt en het Eilandje. Eigenlijk werkte ik daar wel graag, het was er rustig, en het begon net helemaal op te leven. Vroeger was de buurt nog niet echt alles, zonder MAS en Red Star Line en bijhorende horeca, het was er een beetje afgeleefd. Dat is nu helemaal anders. Hierbij enkele dingen die ik zeker ga missen.

Albert Heijn! Pal over het werk, enorm handig om snelle behoeftes te voeden of 's middags een slaatje te gaan halen. Gewoon het idee dat er een winkel is waar je alles kan halen als je dat wil, dat is een vrijheid die ik ga missen.

Koffiebarretjes! Zoals Madame Moustache, Manoa,... Voor die middagpauzes met vrienden of collega's door te brengen, of gewoon een lekkere cappucino te halen omdat de koffie op het werk niet te drinken is.

Cultuur! Het MAS, de Red Star Line, Felixpakhuis, ...

Het water! Met de zon op de snoet op een bankje aan het Willemdok gaan zitten. Zalig!

De sfeer! Niet te hip, gezellig druk, en soms op het randje.

Ik voelde me er dus echt thuis. Ik kijk al uit naar het moment dat ik mijn draai gevonden heb in die nieuwe buurt. Tips zijn welkom :)

F.

4 opmerkingen:

 1. Je kan altijd onder de middag eens naar den Ava gaan? (Sorry ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's absoluut waar Jill! :)
   Ik ben een papiermier, dus ik kan daar wel eens gaan snuffelen tussen al dat mooi knustelgerief.

   Verwijderen
 2. Ik mis het ook ze!! Onze koffiepauzes waren toch de beste!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. True! Misschien moeten we dat gewoonweg nog eens doen, for ol' times sake. Date?

   Verwijderen