maandag 23 maart 2015

Hoe ik mijn ochtend begin


De laatste tijd ben ik op zoek naar manieren om meer in het moment te leven, in plaats van gehaast door het leven te gaan. Het liefst start ik dan ook mijn ochtend op mijn gemak.

De ochtendrush, ik krijg daar echt stress van. Snel wat opfrissen, aankleden, gezicht opzetten (aka make-up op mijn gezicht gooien) en weg. En als er iets tegen zit, kan ik echt slecht gezind zijn. Maar sinds ik deze oefeningen doe, heb ik daar veel minder last van. Ok, ik handel alles nog redelijk snel af. Maar ik voel me minder gejaagd.

Inspiratie haalde ik in Flow.


Naast een maandblad hebben ze ook een weekblaadje, met tips en weekoverzichten. Deze oefening om de dag goed te beginnen vond ik daar dus, in Flow Weekly nummer 9.

Ik stap uit bed en rek me een paar keer goed uit. Ik wissel dit telkens af met mijn armen naar beneden te laten hangen, met gestrekte benen. Dat doet deugd, na een paar keer kan ik de grond raken.

Daarna zet ik me op handen en knieën, en maak ik afwisselend mijn rug hol en bol. Ik blijf nog even op mijn buik liggen en overloop wat de dag voor mij in petto heeft.

Het lijkt nogal simpel, maar dit werkt echt voor mij. Ik heb minder last van stress en voel mij ook beter in mijn vel. Een win-winsituatie dus!

Hoe beginnen jullie je dag? Rustig of ook met een hoop stress om op tijd op je werk of op school te zijn?

11 opmerkingen:

 1. Zalig hoe je zo mindfull kunt beginnen aan je dag, zeker iets dat ik ook kan proberen thuis. Ik heb een veel rustiger ochtendritueel ontwikkeld nu ik werk en woon in dezelfde stad, ik maak meer tijd om écht wakker te worden, en vooral te ontbijten. Maar je stretching zal ik ook es proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed zo Maries! :) Probeer het eens, en laat me weten wat je er van vindt.

   Verwijderen
 2. ga ik ook eens proberen. al denk ik dat ik na het overlopen van mijn dag op mijn mat, liever terug in mijn bed kruip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Totf dat je dit doet, lijkt mij de moeite !! Zal ik ook eens proberen zie !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd... Hoe lang duurt dat in totaal? Want op het gevaar af te klinken als Karen Damen in perfect: Mindful de ochtend beginnen, daar hebbekik genen tijd voor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vijf minuten max zus. Dat is het waard om zonder stress de dag te beginnen voor mij!

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed! Volhouden is nu de boodschap :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. No probs, als dat maakt dat ik mijn dag op een rustige manier begin, lukt dat wel.

   Verwijderen