woensdag 1 april 2015

Chokotoffnieuws!


Hoera! Chokotoff bestaat al 80 jaar! Ik vind dat alvast geweldig, want ik ken echt niemand die geen Chokotoffs lust.

Even een pauze nemen met deze chocolade snoepjes is nooit een opgave, ik doe dat met veel plezier. Mijn overgrootmoeder had altijd een potje in huis met Chokotoffs en die doorschijnende snoepjes met blauwe verpakking met een hartje op (en waarvan ik de naam altijd vergeet :-)


Om hun tachtigste verjaardag verjaardag te vieren gaat Chokotoff de retrotoer op: ze steken hem in de verpakking uit de jaren '70. (voor de aandachtige kijker: als dit snoepje sinds 1934 bestaat, is het eigenlijk al 81 jaar, maar daar zal ik verder niet over zeuren)


Er werd ook een krantje uitgebracht, met een overzicht van wat het merk allemaal beleefd heeft in die vele jaren, leuke weetjes en ook een interessant recept. Als ik het ooit over mijn hart krijg om mijn Chokotoffs niet direct op te eten, zal ik mij eens wagen een die chocoladecake.

Via hun facebookpagina kan je laten weten wat je favoriet Chokotoffmoment uit je kindertijd is. Buiten die herinnering aan 'ons moe', denk ik ook nog aan de reclame met de gringo die 'un Chokotoff' vraagt als laatste wens. En ook nog: telkens weer zoeken naar de gouden streep onder de wikkel, want dat bracht geluk :)

Maar ik beken: ik heb wel degelijk een probleem met de Chokotoff. Ik kan het meestal niet bij eentje laten...

Wie kan er wel weerstaan? Is er iemand die de voorbije jaren onder een steen geleefd heeft en dus nog nooit gehoord had van Chokotoff? Daar ben ik wel benieuwd naar...

2 opmerkingen:

  1. Ik kreeg nog tot enkele jaren geleden van ons bomma elk jaar opnieuw zo'n grote kartonnen chokotoff gevuld met chokotoffs! ;o)

    BeantwoordenVerwijderen