woensdag 6 april 2016

Superfoods van Biotona & plantaardige voedingssupplementen van Physalis

Superfoods van Biotona

Superfood. Er is al menige blog over geschreven. Je hebt voor- en tegenstanders. Ik kreeg vier zakken van Biotona om te testen.

Als ontbijt eet ik het liefste yoghurt met fruit en muësli. En ik kwak er dan altijd een lepeltje superfood bij.

Superfoods van Biotona

Dit is Super Sweet: een alternatief voor geraffineerde suiker dat bestaat uit kokosbloesemsuiker, lucumapoeder en yaconpoeder. Als je op zoek bent naar een gezondere manier om een gerecht zoeter te maken, kan je dit gebruiken. Kokosbloesemsuiker levert langzaam energie en veroorzaakt geen pieken in de suikerspiegel. Wat dus goed nieuws is voor de diabetici onder ons. Je kan het gebruiken in smoothies, op pannenkoeken, in yoghurt of om mee te bakken. Het proeft naar gewone suiker, maar is minder zoet.

Superfoods van Biotona

De Super Sprouts, zonder twijfel mijn favoriet. Het is een samenstelling van gespruite zaden en pitten: witte en zwarte sesam, zonnebloem, pompoen, boekweit, broccoli, bruine gierst, luzeme, rode quinoa en haver. Door het spruiten behouden deze zaden en pitten hun nutriënten en enzymen, en zijn ze vlotter verteerbaar. Ik gebruik de laatste tijd standaard een lepeltje van deze super sprouts in mijn muësli, maar je kan ze ook gebruiken op een salade of gewoon met yoghurt.

Superfoods van Biotona

Meet Barley grass: gerstegrassappoeder. Als ik deze gebruik of ruik, komt de innerlijke Gwyneth Paltrow naar boven en voel ik mij direct een pak hipper en gezonder. Gerstegras bevat een gemakkelijk verteerbare vorm van eiwit  plus een schat aan enzymen, vitaminen, mineralen, fytonutriënten, carotenoïden en pigmenten. Eerlijk: ik vind de smaak redelijk bitter en het ziet er niet uit, maar ik doe wel een beetje bij mijn ontbijt, omdat het een echte superfood is.

Superfoods van Biotona

En als laatste gespruite boekweit. Boekweit bevat geen gluten, is licht verteerbaar, is een bron van proteïnen en bevat een laag gehalte aan verzagdigde vetten. Again: een lepeltje bij de muësli is genoeg voor mij.

Al deze producten zijn van biologische oorsprong, en behalve de super sprouts ook van 100% organische oorsprong.

voedingssupplementen van physalis

Van physalis kreeg ik deze detox thee en een voedingssupplement met geelwortel. De detoxthee is erg lekker, en zou helpen om afvalstoffen af te voeren en dus je lichaam te reinigen.

De voedingssupplementen zijn voor mij wel interessant. Bij ons in de familie is er een geschiedenis van ontstekingsziektes van gewrichten (denk aan reuma, artrose en jicht). Laat deze tabletten nu net daar geschikt voor zijn zekers? Ze zijn goed voor de flexibiliteit van de gewrichten, ondersteunt vetvertering (dat kan ik alleen maar toejuichen ;-), is goed voor de huid, het zenuwstelsel én bevordert de natuurlijke weerstand. Ik voel mij hier echt goed bij, misschien is het toeval, maar ik heb minder last van mijn gewrichten.

Conclusie? Ik gebruik deze superfoods matig in mijn ontbijt. De zakken zijn niet goedkoop, maar wel groot en je hebt niet veel nodig. Ik gebruik ze als aanvulling bij gezonde voeding, en mijn voorkeur gaat uit naar voedingsstoffen die ik anders minder snel zou eten. Je kan Biotona vinden in de natuurvoedingswinkels (bijvoorbeeld de Essenza de net van naam veranderd is) en biowinkels.

Voor voedingssupplementen net hetzelfde: matig het gebruik en ga voor kwaliteit. En de detoxthee is gewoon echt heel erg lekker :) En om af te sluiten nog een tip: als je iets wil gebruiken voor een specifiek doel, kan je zoeken op de website naar ingrediënten of doel.

Gebruiken jullie superfoods of voedingssupplementen?

2 opmerkingen:

  1. <3 die tasjes! Als detox kan je ook brandnetelthee gebruiken (verse kan, maar ik vind bv die van kruidvat ook lekker). En met 'golden milk' sla ik iedereen om de oren, dus leg je oor maar eens te luister als je interesse hebt...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk hé? Die heb ik op de kop kunnen tikken tijdens een rommelmarkt. Golden milk, nog nooit van gehoord. Ik vraag er je morgen naar!

      Verwijderen