woensdag 12 oktober 2016

Ikea voor foodies

Ikea food - veggie snack

Bij het buitengaan van Ikea passeer je altijd 'The Bistro': daar kan je hotdogs, softijs of nog andere dingen eten. Wie heeft dat nog niet gedaan? Mijn zoontje wil altijd een hotdog, ik ben niet zo'n fan van het broodje dat naar spons smaakt... Goed nieuws dus, want vanaf 24 oktober kan je dit vegetarisch alternatief kiezen: vegetarische balletjes met pilavrijst en paprikasaus. En zelfs het schaaltje is eetbaar!

Maar er is meer.

Ikea trekt sinds jaren de gezonde en duurzame kaart. Daarom lanceren ze enkele nieuwe producten, die helemaal in deze filosofie passen.

Ikea food - koffie patar

PÅTÅR is het nieuwe koffieassortiment. UTZ-gecertificeerde biologische koffie, uit Centraal en Zuid-Amerika. De arabicabonen worden met de hand geplukt, de koffie heeft een typisch Scandinavisch aroma: fruitig met chocoladetoetsen. Ik kan niet wachten om het eens te proberen...

Ikea food - koffie patar

Ikea food - munsbit

Munsbit (of knabbel in het Zweeds) zijn zes verschillende fruitsnacks en notenmengelingen. Denk aan geroosterde amandelen, cashew noten, gedroogde appel en aardbei, ... Volledig biologisch en zonder toegevoegde suikers. Het ideale gezonde tussendoortje!

Ikea food - soep

Soep is altijd een winnaar, ik eet dat heel erg graag. Je kan daar ook niet snel iets fout bij doen, dus gemakkelijk zelf te maken. Ikea wil ons tijdens de koudste periode van het jaar (tussen 9 januari en 18 februari om precies te zijn) verwennen met vegetarische en biologische soep. Je hebt de keuze tussen pompoen en tomaten.

Ikea food - soep

Wie graag toch wat extra op zijn soep heeft: wat denk je van soepstengels, croûtons of geroosterde ui om je soep te pimpen? Wie geen tijd of zin heeft om op haar gemak een soepje te eten, is er ook goed nieuws. Je kan de soep kopen in de Zweedse shop, en mee naar huis nemen.

Ik vind het super dat Ikea blijft inzetten op biologische en duurzame producten in het restaurant en de shop. Meer van dat!

1 opmerking: