zaterdag 25 november 2017

Fitbit alta

fitbit alta

Mama's got a new toy: de fitbit alta. Ja, ik weet het: de hype is al gaan liggen, en nu kom ik er mee af? Welja. Ik ben geen hipster, maar een doosnee vrouw die een toestel wil waar ik het uur op kan lezen, en dat toevallig ineens mijn activiteit registreert.

Deze fitbit synchroniseert met je smartphone. Je kan daar (maar ook per dag op je fitbit zelf) op de ftibitapp bekijken wat je score is. Hoeveel stappen heb je gezet, wat je slaappatroon is, hoeveel km je hebt gestapt, hoeveel calorieën je hebt verbruikt, hoeveel minuten ben je actiever geweest, en je kan ook specifieke sportactiviteit opmeten.

Het horloge geeft de tijd aan nadat je twee x op het scherm hebt getikt. Het vibreert als je geen 250 stappen per uur hebt gezet (en geeft dan een korte motiverende boodschap), en als je een alarm zet om op te staan. Je kan ook je smartphone notificaties hier op weergeven, zodat je bv. kan zien wie er je opbelt, zonder dat je je telefoon moet boven halen.

Zitten is het nieuwe roken enal. Dus ik wil graag weten hoeveel stappen ik zet op een gemiddelde dag. Kom ik aan die 10 000? Dit zijn mijn bevindingen na twee weken.

  • Gemiddeld zet ik 9 000 stappen per dag. Als ik fiets, registreert de fitbit dat ook als stappen.
  • Fitbit gaat helemaal uit de bol als ik die 10 000 stappen wel haal. 
  • Als ik het aantal stappen niet haal, doe ik af en toe extra mijn best om er toch meer uit te halen. Nog snel een blokje rond of in het weekend gaan wandelen, ik heb het al gedaan.
  • Slapen met dat ding lukt me niet, geen idee dus hoe mijn slaappatroon is.
Conclusie: ik ben content. Al bij al doe ik het nog niet zo slecht, en de fitbit motiveert mij om er meer uit te halen.
De Fitbit alta is de goedkoopste versie, er bestaan modellen die nog veel meer kunnen (hartslagfunctie, gps, ...) maar voor mij is dit voldoende.

Zo, ik moet gaan. My fitbit says so ;)

1 opmerking: