woensdag 29 oktober 2014

Nieuw in Antwerpen: Burgers & Booze


Vandaag opende Burgers and Booze zijn deuren op het Zuid in Antwerpen. Misschien heb je al wel van hen gehoord: Burgers & Booze introduceerde de black burger in België.

De wat? Black burger? Inderdaad, een zwarte hamburger. Uitgevonden in Azië, maar nu ook bij ons te krijgen.


Alles aan deze hamburger is zwart, behalve het vlees. Om die kleur in de hamburger te brengen, gebruiken ze bamboehoutskool en inkt van de pijlinktvis. Dit heeft geen invloed op de smaak. Want laat je niet misleiden: dit is een hamburger van de gastronomische soort. Een heerlijk knapperig broodje, verse groentjes en vlees van topkwaliteit. En ik beken: hoewel de presentatie mooi is, schreeuwt je lichaam toch 'neen! zwart is niet gezond'. Neger dit maar, en proef.

Uiteraard is de kaart uitgebreider dan enkel deze 'white lie'. Ik denk dat er een burger bestaat voor iedereen.


Ik vind het een origineel concept. Uiteraard zijn er al meerdere hamburgerrestaurants in Antwerpen, maar deze is toch anders: het publiek kiest mee. Ze willen graag feedback van de klanten, en passen zo hun kaart elke maand aan. Er zijn wel twee factoren die blijven: ze gaan voor kwaliteit, en stellen een menu samen met smaken die je nergens anders ervaart.

Daarnaast kan je hier ook terecht voor cocktails. Eindelijk! Wine bars genoeg op het Zuid, maar een cocktailbar, dat was wat anders.


Het team bestaat uit jong geweld: Maarten Jordaens werkt de gerechten uit, Win Lai shaket de cocktails.


Hier kom ik binnenkort nog eens terug!

Alle info via www.burgersandbooze.be

3 opmerkingen: