woensdag 5 november 2014

Recept: pompoencake zonder suiker


Wie mij kent, weet dat ik enorm graag eet. De laatste maanden experimenteer ik wel graag met iets nieuws: suikervervangers. Ik heb iemand in huis die geen suiker mag eten, en voor mezelf zou het ook geen kwaad kunnen.


Dus, pompoencake. Dit recept is zonder suiker, maar ook zonder bloem of boter. En helemaal niet moeilijk te maken!


Wat heb je allemaal nodig?
  • 120 g amandelmeel
  • 180 g pompoen
  • 3 eitjes
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 el agave siroop
  • 1 vanille stokje
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el lijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zeezout
  • een cakevorm van 15 cm, of cupcakevormpjes
Verwarm de oven op 180°. Snij de pompoen in blokjes en leg ze op de bakplaat (ik gebruikte nog een bakpapier) met een beetje kokosolie op gesprenkeld. Bak 40 minuten, zodat ze mooi bruinig uit de oven kunnen.


Mijn kokosolie is niet vloeibaar, ik heb dus hier en daar wat kleine brokjes op gelegd. Ik heb de baktijd gebruikt om de pompoen verder te snijden. Dat is een klusje dat ik echt haat, maar het is zonde om perfect eetbare groenten weg te gooien. Ik heb met de rest van de pompoen dan maar soep gemaakt. Altijd goed en easy peasy te maken!

Mix de siroop met de eitjes, kokosolie, pompoen en het merg van het vanillestokje. Voeg de rest er bij en roer nog eens goed (niet mixen). En dan mag het in een ingevette cakevorm, en nog 45 minuten in de oven.


Klaar! Ik vond het wel lekker, maar helaas niet zoet genoeg. Om het zoeter te maken, kan je er nog slagroom bij eten, of laat je bus agavesiroop eens vallen over de cake ;)

Heeft er nog iemand gezonde recepten zonder suiker, die niet al te moeilijk zijn?

2 opmerkingen:

  1. Ziet er in ieder geval goed uit !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het wat droog. Had al wel 3 lepels agave gebruikt omdat je het niet zoet genoeg vond. Volgende keer ga ik er toch wat boter of olie ofzo bijdoen, om het smeuïger te maken.

    BeantwoordenVerwijderen