woensdag 4 februari 2015

Gekleurde cake - yea or nay?


De stiefdochters zijn zot van gekleurde cake. Ik moest al eens een blauwe cheesecake maken, die de kleur had van beschimmelde vervallen kaas ipv een mooie smurfenblauwe kleur. Subtiel kleuren en dan vergeten dat er ook geel in zit (ahja, van de eitjes). Typical me.

Poging twee dus. Paarse en opnieuw, blauwe cakjes waren de opdracht. Maar die eieren blijven mij achtervolgen... Toch net iets groener dan ik wou dus.Ik weet het niet, ik vind het nog altijd een raar zicht. Wat jullie?


Maar het belangrijkste, lekker waren ze wel. En een hit bij 12-jarigen :)

Het recept van gewone 4/4 cake: 250 g boter laten smelten (maak het je gemakkelijk en doe dit in de microgolfoven), 250 g witte suiker goed mixen met het eigeel van 4 eitjes tot de kleur wit is. Eiwit apart opkloppen. Boter bij het beslag, 250 g bloem en ook het eiwit. En dan kleurstof. Je hebt wel wat nodig om een mooie kleur te verkrijgen. In de meeste supermarkten verkopen ze kleine tubes, zo eentje is voldoende. En dan nog in een oven van 180°. Afhankelijk van wat je kiest, cupcakesvormpjes of een grote cake, en je oven, is het 30 minuten tot een uur.

Enjoy!

5 opmerkingen:

 1. Het idee vind ik superleuk, maar de uitvoering altijd wat minder. Alhoewel: wel ontzettend tof voor een themafeest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zien er misschien niet perfect uit, maar ik denk voor kinderen is dit geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, die vinden het fantastisch om gekleurde cake te eten.

   Verwijderen
 3. Ik heb liefst die bruine , met chocolade !!!!

  BeantwoordenVerwijderen