maandag 18 mei 2015

Het MASbezoek met een driejarige

Naar het museum met kleine kinderen, het is niet altijd vanzelfsprekend. Ik ging naar het MAS met een driejarige.

Het MAS, het museum aan de stroom, is ook interessant voor kinderen. We gingen met de roltrap helemaal naar boven, naar het dak. Mijn zoontje was danig onder de indruk van het stukje hedendaagse kunst dat zich onderweg liet zien: vanop de vijfde verdieping zie je op het plein de 'Dead Skull' van Luc Tuymans.Het uitzicht vanop het dak van het MAS is waanzinnig! Je kan heel de stad zien, de Schelde, en een groot stuk van de haven. Er lag zelfs een boot met een zwembad en een bos! (inderdaad, de badboot :)

We namen ook een kijkje in de museumzalen. De modellen van de boten vond meneertje geweldig, de donkere ruimtes iets minder... Maar elke zaal heeft wel iets om te doen met kinderen: kleuren, een boodschap in een fles steken, op een krijtbord tekenen...

Aan het havenpaviljoen, vlak voor het museum, staat nog een kleine speelboot. En ja, kapitein mama mocht ook meespelen :)
Tip: het gebouw is gratis toegankelijk. Wil je het museum ook bezoeken, ga dan de laatste woensdag van de maand. Dan is de toegang gratis voor iedereen!

2 opmerkingen: