donderdag 21 mei 2015

2240 Social Club: bio booze made in Belgium


2240 Social Club. Een swingende naam, voor een swingend productgamma.

Limoncello, orangecello en applepie. Dat zijn de drie likeuren die Lester Schutters uit Zandhoven (hence 2240, de postcode) zelf in zijn eigen distillerij, thuis dus produceert.


Uniek aan de limoncello is dat hij handgemaakt is van biologische citroenen, in small batch en met respect voor traditie. Het is een lang, intensief proces om de limoncello te maken, maar het resultaat is er dan ook naar: een frisse, zijdezachte likeur met heerlijke afdronk waar de vrucht in primeert. Omdat er geen kleur- en smaakstoffen of bewaarmiddelen gebruikt worden, is de limoncello erg zacht en minder zoet. Het nadeel hiervan is de de fles snel opgedronken moet worden om ten volle van de kwaliteitvolle smaak te genieten. Maar hey, dat hoeft niet per sé een opgave te zijn natuurlijk ;)


2240 Social Club heeft ook nog Orangecello en Apple Pie in het gamma. Ik had deze likeur op basis van sinaasappel nog nooit gedronken, maar de smaak was even zacht en smaakvol als bij de limoncello. De laatste is een drank op basis van appel en kaneel. En ook nog een geheime kruidenmix ;)

Ondanks het feit dat dit een klein bedrijf is, kan je de drankjes al op verschillende plaatsen kopen en proeven. Voor een gedetailleerde lijst, check zeker de website

Voor de Nederlandse lezers: Lester wil zijn producten ook graag in Nederland verkopen. Spread the word!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten