woensdag 19 augustus 2015

BLT-salade: eenvoudig, lekker en relatief gezond


Een BLT: lekker, snel klaar, maar te weinig gekend. Daar wil ik graag verandering in brengen :)

BLT staat voor bacon, lettuce, tomato en is zeer bekend over de plas. Maar in ons Belgenlandje, kom ik dat te weinig tegen op de kaart. Terwijl het toch lekker en belachelijk gemakkelijk te maken is.

Ik gebruikte voor 3 personen:
  • 200g Romeinse sla (kei hard verstopt op de foto)
  • 2 coeur de boeuf tomaten (iets minder zuur dan de gewone soort, en weinig pitten)
  • 2 hardgekooktje eitjes
  • 1 avocado
  • 10 plakjes ontbijtspek (de filterdunne soort)
Easy peasy: snij de sla, tomaten, eitjes en avocado en doe in een kom. Maar leg eerst de plakjes spek op een bakvel en leg in een oven van 180°. Als je groentjes gesneden zijn, is het spek klaar.

Ik deed er nog een dressing bij, om het nog lekkerder te maken: 1 eetlepel magere mayo + 3 eetlepels magere yoghurt mengen met flink wat bieslook.

Laat het smaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen