donderdag 7 juli 2016

Voyage Local: toerist in eigen stad

Jamil Valckx van Voyage Local

Als toerist ben ik naast verplichte nummertjes (er zijn toch altijd enkele plaatsen die je moet gezien hebben, samen met duizenden anderen) altijd op zoek naar tips van de plaatselijke bewoners. In Antwerpen kan je sinds begin juli terecht bij Jamil Valckx van Voyage Local: hij neemt je in zijn Renault Estafette uit 1963 mee op ontdekkingstocht door lokale buurten en wijken.

Denk je Antwerpen goed te kennen? Think again. Tijdens een persoonlijke (er kan maximum 10 man in het busje) tour vertelt Jamil over de stad. Niet het klassieke verhaal, dat kan je overal lezen. Wel verhalen en anekdotes die meer vertellen over de ziel van de stad, hoe de identiteit van de bewoners gegroeid is tot wat ze vandaag is.

Voyage Local

Je kan kiezen uit vier tours, die allemaal tussen de Singel en de Leien gaan. In Street Life of Antwerp kom je dichter bij de wijken waar de Antwerpenaar woont en leeft. Buurten waar je als toerist doorgaans niet zo snel komt (den Dam, Stuivenberg, de Seefhoek) komen tot leven in de verhalen over vroeger en nu. Blijkbaar floreerde vroeger de landbouw en veeteelt daar. Tijdens de Glorious Tour vertelt Jamil over de voormalige Velodroom, de straatnamen in Zurenborg, en je komt te weten waarom de Lange Leemstraat als één van de eerste straten een tramlijn kreeg. Docks & walls of Antwerp vertelt meer over de belangrijkste economische activiteiten van de stad. Als je niet kan kiezen, goed nieuws: er bestaat ook een Mix of Antwerp (het beste uit Street Life en Glorious).

Ik vind het een mooi alternatief om Antwerpen te bezoeken: bekijks heb je sowieso in het busje, maar Jamil kan goed vertellen en weet veel over zijn stad. Je komt op plaatsen die je doorgaans niet bezoekt, of je leert de buurten waar je zo dikwijls passeert veel beter kennen.

Een aanrader!

Tours duren anderhalf uur, tickets vanaf €20. Alle info via de website!

Ben je graag op de hoogte? Volg me dan via Facebook.

2 opmerkingen:

  1. Wauw zalig, hier had ik nog niet van gehoord! Toch maar Antwerpen nog eens gaan ontdekken!

    BeantwoordenVerwijderen