woensdag 7 december 2016

Zandkoekjes die de boom in kunnen

zandkoekjes kerst Poilâne

Bakkerij Poilâne maakt haar bekende zandkoekjes regelmatig in een thema. Voor kerst hebben ze gekozen voor rendieren (een traditie die ik graag zie terug komen, hoe cute zijn ze?), hulstblaadjes, en een kerstslinger die bestaat uit een kerstboom, ster, maan, hart en engel.

zandkoekjes kerst Poilâne

De zandkoekjes versieren maakt het extra leuk om ze op te eten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor chocolade (witte of donkere), stukjes fruit, kokosschilfers om sneeuw te maken, nootjes, ... Voor meer kleuren mix je de witte chocolade met kruiden. (Voor de leken onder ons: koekjes versieren met een knijpfles lijkt eenvoudiger dan het is. Oefen misschien eerst op een koekje waar je niet mee wil uitpakken.)

zandkoekjes kerst Poilâne

Je kan de koekjes trouwens ook allemaal in de kerstboom ophangen. De mijne is niet echt een boom, mijn zoontje had er niet minder plezier in om de koekjes te zetten. En op te eten (oh, dat koekje is gevallen, jammer!).

zandkoekjes kerst Poilâne

Kinderen tussen 6 en 12 kunnen bij Poilâne in Wijnegem een workshop volgen om kerstkoekjes te versieren, op zaterdag 10 en 17 december. Misschien zijn er nog enkele plaatsen vrij: 03 353 89 28.

Binnenkort nog een post over de eindejaarscollectie, ik verklap alvast de woorden peper, ijs en citroen.

Wil je graag de koekjes kopen, rep je dan naar Poilâne in Wijnegem. Ze zijn te verkrijgen tot 31 december.

2 opmerkingen: