zondag 29 januari 2017

IJs van geroosterd brood - Poilâne & Berthillon

IJs van geroosterd brood - Poilâne & Berthillon

IJs van geroosterd brood? Ja, je leest het goed. Apollonia van bakkerij Poilâne is niet enkel bedrijfsleider, maar bedenkt zelf ook graag nieuwe dingen. En dit pareltje komt dus van haar.

IJs van geroosterd brood - Poilâne & Berthillon

Samen met Berthillon, onder fijnproevers bekend als één van de beste ijsmakers ter wereld, ontwikkelde Poilâne dit ijs. Gemaakt van het zuurdesembrood, met noten en venkel. Speciaal, denk je?

IJs van geroosterd brood - Poilâne & Berthillon

Dat is het ook! Maar speciaal op de goede manier :)

Zoals je kan zien, zijn er twee lagen: sorbet en ijs. (Mijn tip: neem van beiden een stukje op je lepel voor een totaalsensatie.) De textuur is anders dan roomijs, en dat is best vreemd in het begin. Als eerste proef je de noten, en daarna pas het brood. De venkel is heel subtiel aanwezig. Het is omdat ik weet dat het een ingrediënt is, ik zou het anders nooit geraden hebben.

Zoals alles van bij Poilâne is dit een product gemaakt met de meest kwaliteitsvolle ingrediënten. Het is origineel, bomvol smaak en perfect in balans. Top!

Dit ijs kan je eten als hartige extra bij bijvoorbeeld soep. Uiteraard kan je het ook uit de doos, in de zetel, bij een spannende serie, eten. Maar vergeet dan vooral niet te genieten. Dit ijs verdient het, en jij ook ;)

Te koop bij Poilâne in Wijnegem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten